Home » Наука и технологии » Огромен пикап с генератор ще зарежда закъсали електромобили

Огромен пикап с генератор ще зарежда закъсали електромобили

Сподели новината

Американската компания за оказване на пътна помощ – AAA представи своята най-нова услуга за електромобили по време на автомобилното изложение в Ню Йорк. Тя има за цел да помогне на електромобилите останали без батерия, като за целта от компанията използват огромен за европейските стандарти пикап – Ford F350 със специално поставен генератор в задната част.

Генераторът разполага с монтирана върху него мобилна зарядна станция, която с помощта на подходящия кабел може да зареди различен тип електромобили. Още през 2013 година компанията направи няколко концептуални модела, които през последното десетилетие изпълняваха подобни услуги, но сега казват, че са използвали всички тези знания и опит, за да подобрят услугата.

От компанията казват, че притеснението за пробега е едно от нещата, които спират хората най-много при покупката на електромобил, така, че подобна услуга би помогнала много за преодоляване на тази бариера. От друга гледна точка, използването на голям пикап с допълнителен генератор до някъде обезсмисля главната цел на електромобилите.

Поставете оценка:




3.2

Оценка 3.2 от 12 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар