Home » България » Съвет за шофьорите: Избягвайте тези места на връщане към София

Съвет за шофьорите: Избягвайте тези места на връщане към София

Сподели новината

Прибирането от дългите почивни дни на 16 и особено на 17 април ще е истинско изпитание за водачите и пътниците, най-вече онези, които се завръщат в големия град.

За да помогнат за движението, полицаи ще дежурят по входните артерии на големите градове на 16 и 17 април. Ако се налага, те ще регулират движението.

На входа на София заради завръщащите се от Гърция ще бъде създадено реверсивно движение край Владая. Това означава, че ще има две ленти, в които колите ще се движат в посока към София, и само една в посока към Перник. Независимо от това тапи със сигурност ще се образуват както всеки път, затова е по-добре водачите да ползват магистрала „Струма“. Независимо до кой квартал на столицата шофират, удължаването на пътя по този начин е максимум 9 километра.

Далеч преди да пристигнат в столицата и в големите градове обаче, водачите ще се сблъскат с редица места по магистралите, които са напълно затворени или поне стеснени заради ремонтни дейности, които няма как да се спрат.

Последните двайсетина километра преди София по магистрала „Тракия“ са изпитание, защото там няколко участъка се асфалтират и движението е стеснено само до една лента с ограничение на скоростта от 70 км в час.

Преди това около Вакарел трафикът отново минава само в една лента заради ремонта на плочата на моста и продължава така около един километър. Всички превозни средства над 12 тона в този участък е забранено да се движат в празничните дни – те ще се отбиват още на 23-ия километър на магистралата към старото шосе за Пловдив и ще се качват обратно на „Тракия“ чак при караулката.

За да не се забиете в задръстването, най-добре се отклонете към Вакарел, а оттам поемете през Нови хан и по „Ботевградско шосе“. Другият вариант е да хванете разклона за Равно поле. Може и вместо самата магистрала да карате по подбалканския път Карлово – Пирдоп – Златица – София, съобщава „24 часа“.

На територията на Пловдив и на Стара Загора обаче има още три стеснявания на “Тракия” за по километър-два, където скоростта на движение също е намалена до 70 км в час.

Прибиращите се от Бургас трябва да знаят, че прословутите мрежи за опазване от птици на границата между областите Сливен и Бургас също се ремонтират, което пак налага намаляване на скоростта на движение.

Най-добрият съвет за пътуващите от Варна към столицата е да не поемат риска да ползват „Хемус“, защото непосредствено преди пристигане в столицата ги очакват километрични задръствания заради много ремонти. Преди ден бе пуснат северният обход на Бургас и е далеч по-удобно той да се ползва, за да се избегне влизането в града.

Иначе проблемите по „Хемус“ ще започнат още около Правец, където има две стеснявания заради ремонти. Пътят има алтернатива. Тя е през Искърското дефиле.

Преди първия тунел – „Витиня“, има стесняване на пътя, защото се ремонтира виадуктът в посока към София.

По „Струма“ също има препятствия. Част от тях се дължат на лошата настилка и в тези участъци максимално допустимата скорост е ограничена до 70 км в час.

В едно от най-конфликтните места – близо до изхода за село Студена, движението е ограничено дори до 50 километра в час, защото там предстои да започнат ремонтни дейности и на двете платна движението е само в една лента.

Поставете оценка:




5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар