Home » България » Крум Зарков: Съдебните реформи през годините останаха само на хартия

Крум Зарков: Съдебните реформи през годините останаха само на хартия

Сподели новината

Съдебната реформа е да направим така, че навън да се случва това, което пише вътре в законите. За целта е необходима институционална, законова и идеологически-идейна реформа, в това число при нас, юристите. Това каза министърът на правосъдието в служебния кабинет Крум Зарков в приветствие по време на Тържествено събрание по случай Деня на конституцията и професионален празник на българските юристи и на съдебните служители.

По думите на Зарков многото документи, доклади, стратегии, проекти и конституционни промени не са донесли необходимата съдебна реформа, защото не са се реализирали и сега отново са на дневен ред, тъй като не са произвели ефекти, а са останали само на хартия.

Министърът призова юристите да са съпричастни към процеса на съдебна реформа, като посочи, че техният глас би допринесъл за правилния резултат.

Предлагам, и затова ще работя, да чуем както нашите колеги, така и нашите съграждани, и да им бъдем от полза, добави Зарков, цитиран от БТА.

Събитието е организирано от Съюза на юристите в България съвместно с Министерството на правосъдието, Висшия съдебен съвет, Висшия адвокатски съвет, Съюза на съдиите в България, Българската съдийска асоциация, Асоциацията на българските административни съдии, Асоциацията на прокурорите в България, Камарата на следователите, Нотариалната камара на България.

На тържественото събрание присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, председателят на Конституционния съд Павлина Панова, председателят на Върховния касационен съд Галина Захарова, председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков, представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев, висши магистрати, представители на съсловни организации.

Поставете оценка:




1.8

Оценка 1.8 от 4 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар