Home » Крими » Прокуратурата даде на съд двамата братя, обвинени за жестоко убийство на пастир

Прокуратурата даде на съд двамата братя, обвинени за жестоко убийство на пастир

Сподели новината
Софийската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт по дело за убийството на 28-годишен пастир от с. Антон. Това се случва малко повече от година, след като беше извършено престъплението на 6 февруари 2022 г. Обвиняеми са двамата братя Дончо и Красимир Петрови. Те ще отговарят пред съда за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития, и с особена жестокост, съобщиха от прокуратурата. 

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

БТА припомня, че по повод тежкото престъпление, случило се в началото на февруари 2022 г. , МВР започна спецакция в района на селото, като в нея са включени и екипи на НАП и Агенцията по храните, ще се проверява бизнесът на двамата братя. Проверка започна и в районното управление.

Пастирът, който се издирваше от полицията в село Антон, е жив, съобщи БНР. Мъжът се е укривал в продължение на няколко дни от двама бра…

ОЩЕ: Още не е открит пастирът, изчезнал в село Антон в деня на убийството (ВИДЕО)

Обвиняемите братя Дончо и Красимир Петрови са съответно на 44 и 41 години, като първият е под домашен арест, а другият е задържан под стража. До убийството се стигнало след поредица от кражби на селскостопански животни от стопанисваните от тях обори в местността „Дълбочица“, с. Антон и в с. Душанци, община Пирдоп. На 6 февруари м.г. под предлог, че ще му дадат пари на заем, братята убедили пастира Иван Доганов да тръгне с тях към сградата на бившето ТКЗС в селото. Там, според прокуратурата, те брутално се саморазправили с него, като му нанесли множество удари по различни части на тялото и  главата. 

Пастирът викал от болка, умолявал братята да престанат и им обещавал да плати за откраднатите животни. Въпреки молбите му, обвиняемите продължили побоя, докато Доганов престанал да се движи. Впоследствие го превозили и оставили пред дома му в с. Антон, допълват от държавното обвинение.

От заключението на изготвената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че той починал вследствие на масивна кръвозагуба от множествените травматични увреждания, посочват още от прокуратурата.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар