Home » България » Депутатите се лишиха от Великденска ваканция

Депутатите се лишиха от Великденска ваканция

Сподели новината

Единодушно с 230 гласа „за“ депутатите приеха решение за отмяна на великденската ваканция на Народното събрание за тази година, съобщи БНТ.

Приехме правилника на НС и вече би трябвало да сме във ваканция, затова има проект на решение за нейната отмяна, обясни председателят на парламента Росен Желязков преди разглеждането на предложението.

Според парламентарния правилник, който депутатите приеха да действа до приемането на нов, Народното събрание е във ваканция 10 дни по великденските празници – от Велики петък включително.

Великденските празници минаха, но предстои Рамазан байрам, посочи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Той отбеляза, че в петък е първият ден на Рамазан байрама и тогава мюсюлманите народни представители най-вероятно няма да бъдат на заседание в парламента. Можем да предложим петък да е неработен ден за НС, добави Карадайъ.

Росен Желязков помоли за проект на решение в тази връзка, който утре да разгледат. Светли празници и за мюсюлмани, и за християни, пожела председателят на парламента.

Поставете оценка:




1

Оценка 1 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар