Home » Свят » Готвачът на Путин! Пригожин се предложи за посредник за уреждане на кризата в Судан

Готвачът на Путин! Пригожин се предложи за посредник за уреждане на кризата в Судан

Сподели новината

Основателят на руската частна военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин предложи посредническите си услуги за уреждане на конфликта в Судан, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

В случай на необходимост, за да помогна за уреждане на съществуващия конфликт и за бъдещо благоденствие на Судан, съм готов да стана посредник в преговорите между ръководителя на суданската армия генерал Абдел Фатах Бурхан и командира на Силите за бързо реагиране Мохамед Хамдан Дагало, както и други участници в конфликта. Това се казва в отворено писмо на Пригожин, разпространено днес от пресслужбата му в „Телеграм“.

Пригожин напомни, че дълго време е бил свързан със Судан и е общувал с всички лица, които вземат решения в страната. Освен това посочи, че е носител на два судански ордена, които са му били връчени през 2018 и 2020 г.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар