Home » Наука и технологии » Samsung може да прекрати договора си с Google

Samsung може да прекрати договора си с Google

Сподели новината

Samsung може да прекрати 12-годишен договор с Google, споделят от The New York Times, след като до тях е достигнала интересна информация от вътрешни източници в американския технологичен гигант. Според данните, има голяма вероятност корейската компания да се преориентира в избора си за търсачка и да замени Google Search с Bing на Microsoft.

Това е предизвикало изключително голяма паника в Google, които от своя страна веднага са се заели с подобряването на своите услуги и представянето на нови проекти на Samsung. Договорът между двете компании носи около 3 милиарда долара годишно на Google и компанията със сигурност не иска да губи една от най-големите компании в този сектор като свой клиент.

Твърди се, че решението на корейците е повлияно от внедряването на ChatGPT в Bing, което може да изтласка търсачката на Microsoft на много по-високо ниво от това на Google. Това пък е мотивирало допълнително ръководството на Google да вложи още усилия и ресурси над проектите за внедряване на изкуствен интелект, които изглежда вървят доста по-назад в сравнение с тези на основните конкуренти.

Поставете оценка:




3

Оценка 3 от 6 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар