Home » България » Пострадали от питбули искат по-строг контрол от държавата върху опасни породи кучета

Пострадали от питбули искат по-строг контрол от държавата върху опасни породи кучета

Сподели новината

След като в сряда питбул уби стопанина си в София, на дневен ред отново е въпросът за контрола на домашните любимци. Трябва ли да има затягане на контрола при отглеждането на кучета от бойни породи?

Майка на дете, нападнато от питбул, споделя, че никой не е понесъл отговорност за случилото се: „Пуснах жалба, приложих всички необходими документи, но две години по-късно няма никакви последствия за собственика”, коментира Габриела Кирова. По думите ѝ питбулът е пуснат без намордник пред блока, където живее бащата на детето, съобщи Нова телевизия.

Християна Милчева също била нападната от питбул преди два месеца, докато разхождала йоркширския си териер, който също е пострадал. Милчева споделя, че по случая има развитие. Собственичката на кучето е била открита, като са и наложени административни санкции.

„Столичен инспекторат е наложил санкции за това, че кучето е оставено без надзор, било е без намордник и не е чипирано”. Милчева е получила и становище от Софийската районна прокуратура, в което се казва, че не могат да образуват дело, тъй като тя е с лека телесна повреда. Затова жената е завела частен иск.

„Това, което ме притеснява, е, че тя продължава да си разхожда кучето без намордник”. По думите ѝ е необходимо да има по-строг контрол при отглеждането на бойни породи.

Според Иван Пасков, създател на канала „Имам куче“ и треньор на домашни любимци, вината не е в домашните любимци, а в собствениците. Пасков подчерта още, че не бива да се демонизират определени породи.

Поставете оценка:




1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар