Home » България » Важните новини във ФАКТИ на 21.04.2023 г.

Важните новини във ФАКТИ на 21.04.2023 г.

Сподели новината

Новият бюджет: Пак теглим дълг от 13,7 млрд. и дефицит от 6,4%

Служебното правителство внася бюджет, разработен на база действащото законодателство. Това съобщи премиерът Гълъб Донев на брифинг в Министерския съвет в петък.

Слави Ангелов: Дано присъдата над Семерджиев се потвърди и на по-горни инстанции

Георги Семерджиев бе осъден на 20 години затвор за бруталното убийство на две млади жени. Уникално за България, той получи присъдата си по-малко от година след извършване на престъплението.

Костадин Костадинов: С този дефицит да забравим за Еврозоната поне за няколко десетилетия

Заложеният бюджетен дефицит от почти 12 млрд. лв. е чудовищен и безпрецедентен в най-новата история на България. Това се посочва в позиция на лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, цитирана от пресцентъра на партията.

Първанов: Не бих искал да сме винаги в лагера на ястребите!

„Не бих искал да сме винаги в лагера на ястребите!“
Това заяви президентът (2002-2012) Георги Първанов по време на Първата научна конференция с международно участие „Сигурност и отбрана“ в УниБИТ.

Пред смълчаната зала Първанов направи кратък анализ на ситуацията днес. „На мен ми беше лесно, бях късметлия да бъда президент във времето, когато Русия и Запада общуваха много добре, а на международни форуми американският и руският президент едва ли не се прегръщаха“.

Гълъб Донев мисли да вдигне ДДС на 22%, а данък печалба от 10% на 15%

Бюджетен дефицит от 6,4 на сто по консолидираната фискална програма, която включва държавния бюджет и този на Националния осигурителен институт и Националната здравноосигурителна каса, е предвиден в законопроекта за бюджет на 2023 г., който бе публикуван на интернет страницата на Министерството на финансите.

20 г. затвор за Георги Семерджиев

Георги Семерджиев, който е подсъдим за смъртта на две момичета на бул. „Черни връх“ бе осъден от „Софийския градски съд на 20 г. затвор.

Рекордно за ЕС поскъпване на шофьорските курсове в България

България е на второ място в ЕС по поскъпване на шофьорските курсове, съобщи Евростат.

Тошко Йорданов след консултациите при Радев: Готови сме да предложим правителство с третия мандат

С президента обсъдихме проблемите пред страната и заявихме нашата позиция кои неща са важни и кои закони трябва да се приемат. Не сме безкритични към това, което двете парламентарни групи предлагат, защото има неща по ПВУ, които ще са вредни за страната – батерии в Стара Загора, геотермална енергия, някои неща, които предложиха през Закона за домашното насилие е опит за пробутване на т.нар. „джендър политики“. Ние сме против това, каза след разговорите с президента Тошко Йорданов от „Има такъв народ“, цитиран от БНТ.

Тръгна делото на Слави Трифонов срещу Кирил Петков

Делото за обида и клевета, което лидерът на ИТН Слави Трифонов заведе срещу съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков започна днес.

Следващото заседание обаче ще бъде чак на 13 октомври, разбра Sofia24.bg от Софийски градски съд. Делото се води по Гражданския процесуален кодекс, което ще рече,че имунитетът на Кирил Петков като народен представител няма да има отношение.

„Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и – не знам като какъв да го определя – Радостин Василев.

Бойко Борисов към ПП-ДБ: Аз няма да съм премиер, но трябва да направим правителство! ВИДЕО

Аз няма да съм премиер! ГЕРБ има подготвени кадри за премиер. За 600 000 подкрепили ГЕРБ и за другите 600 000 подкрепили ПП-ДБ сме длъжни да създадем коалиционно правителство. Аз им оставих държава с фискален резерв, заедно с Хърватия влязохме в чакалнята на Еврозоната и на Шенген. А след две години какво имаме – Румъния се стреми да се откъсне от нас за Шенген, а Хърватия е в Шенген. Как да не съм отчаян. Това каза на пресконференция Бойко Борисов.

Поставете оценка:




1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар