Home » Свят » Лавров отправи обвинения към САЩ и техните съюзници

Лавров отправи обвинения към САЩ и техните съюзници

Сподели новината

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини Съединените щати и техните съюзници в опит да подменят Устава на Обединените нации със собствени правила.

Обвиненията на Сергей Лавров прозвучаха по време на инициираните от Русия дебати в Съвета за сигурност на ООН в качеството ѝ на негов председател. Лавров предупреди че над света е надвиснала още по-голяма опасност, отколкото по време на Студената война. Западните дипломати на свой ред обвиниха Русия, че е нарушила Устава на ООН с нахлуването си в Украйна. Лавров отговори, че неговата страна ясно е обяснила задачите на така наречената от него “специална военна операция”.

„Да отстрани създаваните от години от НАТО-вците заплахи за нашата сигурност непосредствено до нашите граници. И да защити хората от публично заявените от киевския режим преки заплахи за изтребване и изгонване от териториите, на които в продължение на столетия са живели техните предци. Честно казахме за какво и за кого воюваме“.

Днес Лавров ще председателства в Съвета за сигурност дебати за ситуацията в Близкия изток, предаде БНР.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар