Home » Свят » Зеленски разпореди проверка, в армията има корупция

Зеленски разпореди проверка, в армията има корупция

Сподели новината

Президентът на Украйна Володимир Зеленски нареди създаването на специална комисия, която да извърши одит на ръководителите на регионалните служби в цялата страна за набиране на войници в армията, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

След среща с висшите военни командири Зеленски заяви, че комисията ще бъде оглавена от генерал Олександър Павлюк, който е първи заместник-министър на отбраната. Решението е взето след съобщения в украинските медии за съмнения в корупция срещу ръководител на една от регионалните наборни служби.

Агенция Укринформ посочва, че става дума за военния комисар на Одеска област Евгений Борисов, чието семейство е закупило недвижими имоти и друга собственост на стойност 4,5 милиона долара в Испания след въвеждането на военното положение в Украйна миналата година.

"Дадох спешна заповед на командващия [на въоръжените сили на Украйна Валерий] Залужни незабавно да уволни така наречения одески военен комисар, ръководител на местния център за окомплектоване на армията, за когото говори цялата ни страна", каза Зеленски.

Украински медии съобщиха, че служители на териториални центрове за набиране на военнослужещи вземат подкупи, които обикновено възлизат на няколко хиляди долара, за предоставяне на отсрочка или освобождаване от военна повинност. "Издадох спешна заповед за създаване на комисия… и съвместно с правоприлагащите звена и Националната агенция за превенция на корупцията да провери всички ръководители на военни наборни служби във всички региони на Украйна, за да не се позори нашата държава и паметта на героите, които загиват на фронта", заяви Зеленски в приложението Телеграм.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар