Home » България » Димитър Гърдев: Властта в Кремъл е в изключително тежко положение

Димитър Гърдев: Властта в Кремъл е в изключително тежко положение

Сподели новината

„Властта в Кремъл е в изключително тежко положение и се видя, че има изключителни проблеми. Евгений Пригожин беше доста близък до Владимир Путин и няма как да нямат линия за комуникация. Затова, да изпусне неговото създание да тръгне на щурм към Москва, е знак за определени проблеми във висшето държавно ръководство. Вкарването на частните военни компании във войната е огромна грешка. Тези хора действат на пределите на закона. Освен това в самата организация няма законност. Частните военни компании оперират в зона, в която има големи пари“.

Това каза пред БНР Димитър Гърдев, международен анализатор. И допълни, че бунтът на Пригожин е бил и заради пари.

„Пригожин няма да престане да говори, ще продължава да критикува това военно ръководство на Русия. Всяко поражение на руската армия ще бъде бензин в пропагандата на Пригожин. Путин се опита да стои от страни, но това не е решение. Затова напрежението ще продължава и ще зависи от бойните действия“.

Гърдев подчерта, че след „Вагнер“ ще има филтрация, която и вече е започнала.

„Ако нещо се случи на Пригожин сега, той ще бъде издигнат на пиедестал. Путин не може да си позволи Пригожин да застане пред съда, защото има какво да разказва. Ролята на Пригожин ще продължи в това направление. Той спаси външния си бизнес“.

Според анализатора не може да се каже, че Владимир Путин е в блестящо положение – „Той допусна грешка, като не предвиди как ще се развие войната в Украйна и влезе в авантюра, освен това не успява да регулира и управлява процесите между близките му хора“.

„Войната ще окаже силно влияние върху предстоящите президентски избори в Русия“.

Поставете оценка:




Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар