Home » Крими » 25 пияни шофьори за ден хвана МВР

25 пияни шофьори за ден хвана МВР

Сподели новината

През изминалото денонощие са установени 25 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от пресцентъра на МВР. Общо 15 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 10 – с над 1,2 на 1000, един е отказал тестване. Под въздействие на наркотици са засечени да шофират деветима водачи, четирима са отказали да бъдат тествани.

В рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 10 485 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 13 185 водачи и пътници. Съставени са 3080 фиша и 749 акта за установени административни нарушения.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 2384 моторни превозни средства и 2773 водачи и пътници. За констатирани нарушения са съставени 799 фиша и 161 акта за установяване на административно нарушение. Установени са трима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама – с над 1,2 промила. Един е засечен да управлява моторно превозно средство под въздействие на наркотици. Още: Уволниха пиян шофьор на автобус в Смолян

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени към 16:00 часа. 

Един човек е загинал, а 17 са ранени при 13 катастрофи в страната през последното денонощие. В София са станали две тежки и 25 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали двама души. От началото на годината при 2933 катастрофи живота си са загубили 222 души, а ранените са 3885.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Крадец на колелета разхвърля магазин във Варна

63-годишен мъж открадна ученически раници от пейка в Лом

Върнаха в ареста прокурорския син Васил Михайлов

Арестуваха петима полицаи в София, взели 10 000 лв. подкуп

Съдията от Търговище взе 5000 лв. подкуп от подсъдим, за да намали присъдата му

Съдят мъж, лъгал, че е адвокат

Агресивен перничанин на съд за побой над медик

Задържаха нелегални мигранти в столичните кв. „Нови Искър“ и „Горна Баня“

Задържаха съдия с подкуп в Търговище

Задържаха близо 40 нелегални мигранти край София

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар