Home » Свят » Генeрал Суровикин не е арестуван, заяви дъщеря му

Генeрал Суровикин не е арестуван, заяви дъщеря му

Сподели новината

Дъщерята на заместник-командира на руските военни операции в Украйна, Сергей Суровикин, заяви, че никой не е арестувал генерала и че с него всичко е наред. Ден преди това в Telegram каналите се появиха публикации за задържането му в следствения арест по подозрение за участие в бунта на „Вагнер“.

Дъщерята на Сергей Суровикин Вероника в интервю за Baza каза, че съобщенията за задържането на генерала не са верни. Според нея „нищо не се е случило с него, никой не го е арестувал и сега „всеки си е на работа“. Тя припомни още, че генералът "никога не се е появявал всеки ден в медиите и не е давал изявления". Съпругата на генерал Суровикин отказа да коментира слуховете за ареста му.

За задържането на Суровикин бе съобщено снощи. Провоенните "Телеграм" канали твърдят, че генералът е бил задържан на 25 юни – ден след бунта на "Вагнер" – и поставен в следствения арест в Лефортово. По-късно арестът беше съобщен от Financial Times, цитирайки три източника.

Западни публикации, позовавайки се на разузнавателни агенции, писаха, че Суровикин е знаел за предстоящия военен бунт. Но не е ясно дали той е помогнал на Пригожин да планира ходовете си, съобщава New York Times, цитирайки служители, информирани от американското разузнаване. Според вестника те също смятат, че други руски генерали биха могли да подкрепят опита на "Вагнер" да отстранят ръководството на Министерството на отбраната. Дмитрий Песков нарече това „спекулации и клюки“.

След началото на бунта Суровикин отправи видеообръщение към "вагнеровците" и ги призова да спрат, предаде "Телеграм" каналът Baza.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар