Home » Свят » САЩ използват подкрепата на Украйна, за да засилят присъствието си в Европа

САЩ използват подкрепата на Украйна, за да засилят присъствието си в Европа

Сподели новината

САЩ използват подкрепата на Украйна в конфронтацията с Русия като претекст за увеличаване на военното си присъствие в Европа, което значително ще дестабилизира световния ред и може да направи конфликта неразрешим. Това мнение изрази британският журналист Марк Блеклок в статия за Global Times.

„Под прикритието на подкрепата за Украйна, Америка разширява и засилва военното си присъствие в Европа по начин, който заплашва да доближи световния часовник на Страшния съд още по-близо до полунощ", пише той.

Блеклок отбелязва, че западните страни критикуват мирните предложения на всички други държави, но не предлагат нищо в замяна. „Планът от 12 точки на Китай за разрешаване на украинския конфликт беше широко критикуван от западните правителства. Въпреки това никое западно правителство няма свои собствени реалистични предложения за прекратяване на военните действия“, добавя Блеклок.

Той също така подчертава, че Западът подкрепя Украйна не по хуманитарни причини, а за да развие своите геополитически амбиции, а самият конфликт не е толкова трагедия за тях, колкото отваря нови възможности.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар