Home » Новини » Закриват медийната империя на Пригожин

Закриват медийната империя на Пригожин

Сподели новината

Медийната холдингова група на Евгений Пригожин ще бъде закрита, съобщи директорът на едно от изданията ѝ, цитиран от Ройтерс. Новината идва седмица след провала на опита му за метеж, организиран заедно с бойците от частната военна компания „Вагнер“.

В рамките на споразумението, което прекрати бунта, Пригожин, вече бивш съюзник на президента Владимир Путин, получи разрешение да отиде в изгнание в Беларус, а хората му получиха шанс да избират дали да се присъединят към него, да бъдат интегрирани във въоръжените сили на Русия или да се завърнат у дома, уточнява „Нова телевизия“.

„Патриот медия“, чието най-известно издание е новинарският сайт „РИА ФАН“, заема силно националистическа, прокремълска редакционна линия, като същевременно отразява положително Пригожин и неговата група „Вагнер“.

„Обявявам решението си да прекратим дейността си и да напуснем информационното пространство на страната“, заяви директорът на „РИА ФАН“ Евгений Зубарев във видеообръщение, публикувано късно вчера в профилите на медийния холдинг в социалните мрежи. Зубарев не посочи причина за решението си.

В петък руския вестник „Комерсант“ съобщи, че медийният регулатор „Роскомнадзор“ е блокирал медиите, свързани с ръководителя на „Вагнер“, без да дава никаква допълнителна информация за действията си.

Руските медии съобщиха също, че е била разформирована „фабриката за тролове“, за която се твърди, че е използвана от Пригожин за налагането на влияние върху общественото мнение в чужди държави, включително и в Съединените щати.

Поставете оценка:




Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар