В сезона на постите: Кое вино от какво лекува

 

В сезона на постите, когато твърдият алкохол и бирата са забранени, виното предлага избавление за онези, които не могат без вечерната раздумка на чашка с най-близките. Приятната напитка не само успокоява, но се грижи за добрата кондиция на вашето тяло. Червеното вино от години се използва като лек срещу алергии, проблеми с нервите и дори при сърдечни заболявания. Ето кои вина при какви здравни проблеми помагат според zazdraveto.net.

Алергии

Чувствате ли се претоварени след няколко чаши вино? Възможно е хистаминът да е виновникът. Опитайте да се придържате към совиньон блан, сухо бяло вино, което има по-ниско съдържание на хистамин, отколкото червеното вино. Този тип вино също има по-малко съединения, така че няма да ви остави с ужасно главоболие или махмурлук. Червените вина също могат да влошат симптомите на алергията.

Контрол на теглото

Мнозина може и да не осъзнават това, но виното може да бъде основен източник на скрита захар, така че дори да решите да прескочите десерта, може, без да съзнавате, да приемате излишна захар. Не само че някои вина са еквивалентни на тортата и бисквитките по отношение на техния хранителен профил, но също така могат да намалят решителността ви, което води до нездравословен избор на храна. Вино Верде буквално означава зелено вино на португалски. Направеното от грозде, което не е напълно узряло, това вино има по-малко захар и по-малко калории. Колкото по-ниско е съдържанието на алкохол, толкова по-малко са калориите.

Размер на порциите

Когато пиете вино, може да се чувствате изкушени да изпиете цялата бутилка, но по-добре е да се придържате към размер от порядъка на 120 мл, или девет глътки. Диетолозите препоръчват първо да изпиете виното и да пропуснете хляба. Това ще ви помогне да се насладите напълно на аромата на виното и ще оцените вкуса.

Сърдечно здраве

Сардинското вино Канонау е вино, произведено от слънчевото грозде Гренаш, което е изключително полезно за сърцето. Гроздето е по-тъмно и люспата му има повече полифеноли и ресвератрол, които са мощни антиоксиданти, които могат да помогнат за предотвратяване на заболяване на коронарната артерия.

Вашият коментар