Home » Мнения » Калоян Методиев: В армията ни на един самолет има по двама генерали от ВВС

Калоян Методиев: В армията ни на един самолет има по двама генерали от ВВС

Сподели новината
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Политиците съсипаха армията“. Тази мантра обилно се насажда от една група свързана с ВВС. Вевесарите доминираха Генералния щаб през последните 20 години. Четирима командващи имаха. Група вевесари шеста година управлява президентството – най-политическата институция в държавата. Вевесари командваха словом и цифром 5 служебни кабинета с обща продължителност близо от 2 години.

И същите днес, начело с президента Радев, крещят най-високо кой и как съсипал армията. Вашата кохорта управляваше най-дълго армията, две десетилетия контактуваше привилигировано с политиците, получаваше от тях генералски пагони на кило и упражняваше реалната власт в отбраната.

Глезените деца на армията, на които всичко се поднасяше на тепсия. Мнозинството от тях винаги са живели с мисълта, че са нещо повече от останалите, че някой им дължи нещо, че са богопомазани, че са по-умни от сухопътните и военноморските, че трябва да бъдат обслужвани… И все са недооценени.

Върхушката на тази каста винаги се е ползвала с привилегии и всякакви екстри – от повече пари, през обучения навън (съветски или американски), специални станции на Боровец… Не е тайна, че наричат презрително останалите – кашимерите. Обидно е като се чуе „кашимерите не могат да управляват авиацията“. Истинската армия бе превзета и доминирана от тази кохорта (както се самонарече).

Резултатите на вевесарските управления са видими – и в армията, и в политиката. Една дузина генерали на 3-4 самолета. На всеки самолет се падат по двама генерали. И това не е африкански виц. Хиляди хора обслужващ персонал, които до ден днешен висят в базите и играят карти по цял ден, защото няма какво друго да правят.

Резултатите на служебните кабинети като управление на държавата (пропити от тежка корупция) повтарят резултатите им при управлението на цялата армия и на ВВС. Разсипаха държавата, армията и военната авиация. За сметка на това са виртуози в постоянното мрънкане, нападки, институционални войни, претенции и обвинения към другите. С тези мантри и манипулации, разпространявани от президентството, трябва да се спре веднъж и завинаги. Те да си носят отговорността!

Поставете оценка:




4.8

Оценка 4.8 от 24 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар