Home » Крими » “Диамантена” версия в екзекуцията на Къро

“Диамантена” версия в екзекуцията на Къро

Сподели новината

Разследването за убийството на Красимир Каменов-Къро в Южна Африка е в задънена улица. Властите в Кейптаун нямат заподозрени за атентата, в който бяха разстреляни Каменов, съпругата му, бодигард и икономка.

Една от версиите, върху които службите са работили преди седмица, е зад поръчката да стои сделка с нешлифовани диаманти, пише “24 часа – 168 истории”.

Проверявано е дали Къро не се е забърквал в трафика със скъпоценности, защото в три екзекуции на българи преди години са намесвани нерегламентирани продажби на брилянти.

Другото, което е наложило разследването да се насочи в тази посока, е фактът, че след всяко покушение срещу човек от подземния свят в Република Южна Африка властите задължително търсят диамантена връзка. Правителствени данни сочат, че по-голямата част от жертвите са били в мрежа за търговия със скъпоценни камъни.

Любопитното е, че закоравели престъпници, които години наред се издирват за наркоразпространение, поръчкови убийства, грабежи, точене на карти или измами за милиони, биват разстреляни чак когато влязат в схема за купуване или продаване на диаманти.

При Къро също е правена проверка, но не са открити доказателства в тази посока.

Сериозни съмнения има за 43-годишния бизнесмен Джордже Михалевич, съпруг на “Мис България” Наталия Гуркова, който беше разстрелян през септември 2018 г. в Бедфордвю, докато се прибира вкъщи с колата си. Властите веднага заподозряха, че зад кървавото нападение стои спор за платина и злато, защото той е собственик на компаниите Sandton Gold, Diamond Exchange и Salon Prive.

Приживе името на Джордже е свързвано неведнъж и с хора, които развиват бизнес в сферата на добива на редки минерали. Сред споменатите са мъж на име Хуан Майер, за когото в Южна Африка се пише, че е от т. нар. “златни босове”, както и Крис Коуреметис, известен с прякора си “Мистър Биг” – убит през 2011 г. от неизвестен мъж, който изстрелял в тялото му общо 18 куршума. За 35-годишния Коуреметис, който по националност е бразилец, се знаеше, че ръководи една от най-големите организации за нелегална търговия със злато в републиката. Той беше известен и като притежателя на най-много имоти сред подземните босове там.

След смъртта на Джордже южноафрикански съдебен следовател разказа пред съда, че имал доказателства, сочещи, че Михалевич изкупувал ролекси и други скъпи часовници, крадени при отвличания, влизания с взлом в имения и автомобили. Това било едно от престъпленията, за които го подозирали.

Поставете оценка:




4

Оценка 4 от 5 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар