Home » Свят » Тръмп vs. Темида! Делото срещу републиканеца за задържане на класифицирана информация започва

Тръмп vs. Темида! Делото срещу републиканеца за задържане на класифицирана информация започва

Сподели новината

Делото срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп за задържане на класифицирана информация беше насрочено за 20 май догодина, предаде Ройтерс, като се позовава на съдебната заповед от днес, съобщава БТА.

Адвокатите му оспорваха насрочването на дата за начало на процеса, като отстояваха позицията, че делото трябва да започне след президентските избори през ноември 2024 г., за които Тръмп е фаворит за кандидат на Републиканската партия. Днешната заповед е издадена от окръжния съдия Ейлийн Кенън от Форт Пиърс, във Флорида.

Доналд Тръмп беше подведен под отговорност на 8 юни по обвинението, че незаконно е задържал документи, касаещи националната сигурност, когато е освобождавал кабинета си, и е излъгал за това служители, които са се опитвали да ги възстановят. Той пледира "невинен".

Отправеното до Кенън искане от федералните прокурори беше за процес през декември.

Това дело е само един от проблемите със закона на Тръмп в хода на кампанията му за президентските избори догодина. Той трябва да се яви в съда в Манхатън на 25 март по повдигнати обвинения по 34 пункта за манипулиране на счетоводни документи с цел прикриване на възстановяването на разходи от 130 000 долара, направени от тогавашния му адвокат Майкъл Коен. Тази сума е била платена на порноактрисата Сторми Даниълс, за да мълчи тя за предполагаема сексуална връзка с Тръмп. Тръмп отрича да е имал такава връзка с нея.

Във вторник бившият американски президент съобщи за писмо, в което специалният прокурор Джак Смит го информира, че Тръмп е обект на разследване на разширен съдебен състав за действията си, целящи отмяна на резултатите от президентските избори през 2020 г.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар