Home » Свят » Армения иска спешна среща на Съвета за сигурност

Армения иска спешна среща на Съвета за сигурност

Сподели новината

Армения отправи призив към Съвета за сигурност на ООН да проведе извънредно заседание относно влошаването на хуманитарната ситуация в азербайджанския регион Нагорни Карабах, който е населен предимно с арменци, предаде Асошиейтед прес, съобщи БТА.

В писмо до председателя на Съвета за сигурност на ООН, разпространено днес от министерството на външните работи на Армения, нейният постоянен представител в световната организация посочва, че населението на Нагорни Карабах е "на ръба на пълна хуманитарна катастрофа".

От декември миналата година насам Азербайджан блокира единствения път, водещ от Армения към Нагорни Карабах, като по този начин сериозно ограничи доставките на храни, медицински консумативи и други стоки от първа необходимост за региона, в който живеят около 120 000 души.

Армения изпраща този призив, след като във вторник бившият главен прокурор на Международния наказателен съд предупреди, че Азербайджан подготвя геноцид срещу етническите арменци в Нагорни Карабах и призова Съвета за сигурност на ООН да отнесе въпроса до международния трибунал.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар