Home » Крими » Убийството на Алексей Петров: Нова хипотеза и важни въпроси, чакащи отговори

Убийството на Алексей Петров: Нова хипотеза и важни въпроси, чакащи отговори

Сподели новината
Кой и как точно успя да застреля Алексей Петров? Отговорите на тези въпроси все още са обект на множество спекулации, тъй като логично МВР, следствието и прокуратурата мълчат за момента. Но някои от изказаните хипотези са логични и със сигурност ще бъдат проверявани.

На първо място – как така убиецът е знаел къде ще е Петров? Това предполага или той да е бил дълго време следен, за да се изучат навиците му, или някой в обкръжението му да е съобщил на стрелеца. Предвид втория вариант е интересно на кои лица от оперативен интерес по случая са проверявани телефоните – кой с кого е разговарял.

Алексей Петров: От „Лоялен гражданин“ до „Октопод“ (СНИМКИ)

Известният български журналист Григор Лилов, който много често коментира всякакви теми в профила си във Фейсбук и вкарва грандиозно-конспиративна нотка при много от тях, изказва следната хипотеза – Петров е бил застрелян близо до ресторант „Воденицата“, защото отишъл на „конспиративна среща“ с някого. Лилов твърди, че има информация, че бившата барета и спътницата му (неофициално се твърди, че се казва Мирослава Михайлова и е треньор по тенис) обядвали в ресторанта малко преди стрелбата.

Какво куца в тази версия – според Лилов стрелбата станала на няколко десетки метра от ресторанта. Репортер на Actualno.com обаче познава добре околността и според него, ако мястото, за което се казва, че е извършено покушението, е точно това, което е в действителност, то от ресторанта дотам е дори над половин час ходене пеша. Съмнително е Петров да ходи чак толкова много време без охрана за каквато и да е среща.

Според нова информация на bTV обаче простреляната жена, която била заедно с Петров, сигнализирала за случилото се на двама украинци – мъж и жена, които вървели по пътеката. Ако това е вярно, действително следва въпросът къде е била охраната на бившата барета – трима души. В хипотезата на Лилов тези хора остават в ресторанта, защото шефът им е искал да се срещне с някого тайно. При това положение идва следващият въпрос – къде точно е застрелян Петров?

ОЩЕ: Вече няма опасност за живота на жената, ранена при убийството на Алексей Петров

И bTV, и БНР твърдят, че се работи по 3 версии за убийството – политически мотив, личен мотив или бизнес мотив (преразпределение на застрахователни активи).

НА ЖИВО: Убийството на Алексей Петров – какво знаем досега?

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар