Home » Спорт » Ръководството на БФС с остра позиция след пресконференцията на Бербатов

Ръководството на БФС с остра позиция след пресконференцията на Бербатов

Сподели новината

Ръководството на Българския футболен съюз излезе с позиция, която бе публикувана в официалния сайт на централата. Реакцията на БФС е вследствие на изказване от страна на Димитър Бербатов вчера.

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

Ръководството на Българския футболен съюз с изненада установява, че самозваните радетели на справедливостта в българския футбол все повече залитат към мантрата, че лъжата, повторена сто пъти, се превръща в истина.

Последната им медийна изява тръби, че Изпълнителният комитет на БФС с лека ръка е изхвърлил 41 клуба, и по този начин е оставил три хиляди деца без възможност да практикуват любимия си спорт. Че сред членовете на БФС се извършва чистка, само и само вечният претендент да не вземе „сигурна“ победа на следващ конгрес.

Популизъм с недобре скрити елементи на сляпа управленска амбиция.

На вниманието на г-н Бербатов и беквокалистите му – нито след драматическото им представление на 18 март миналата година, нито в момента, Българският футболен съюз е забранявал на деца да играят футбол или да участват в турнири; нещо, което дебело подчертахме в момента, в който именно той и екипът му подстрекаваха малолетни да вандалстват пред Дома на футбола. Нещо повече – много от отстранените клубове вече са се пререгистрирали и извършват дейността си – право, което Уставът на БФС дава.

И като става дума за устав – мотивите за изключване от членство във федерацията са или неучастие в спортна дейност, или неплащане на членски внос, или свързани лица в управата, или системно нарушаване на устава и вътрешните актове на БФС, например – вмешателство на външни лица и организации във вземането на решения на футболен клуб. Законът за юридическите лица с нестопанска цел дава възможност на всеки клуб да подаде жалба пред следващо Общо събрание и съответно да възстанови статута си при одобрение.

Що се отнася до „хилядите“ деца (тъй като другата отчетлива тенденция на господата е да използват деца, независимо за демагогия или подстрекано хулиганство), г-н Бербатов услужливо подминава факта, че в рамките на няколко месеца Българският футболен съюз прие за членове 66 клуба, повечето от тях – академии и школи с фокус върху развитието на детско-юношеския футбол.
Разбира се, те биват неглижирани по една проста причина – не могат да гласуват на следващ конгрес. Не са интересни.

Г-н Бербатов също така премълчава, че БФС постоянно организира мероприятия и надпревари в подкрепа на децата – само тази седмица в София, Трявна и Албена ще се проведат три турнира с участието на (наистина) хиляди деца. Хиляди преминават ежеседмично и през терените на Национална футболна база „Бояна“.

Ако г-н Бербатов разполагаше с необходимия ръководен (или друг професионален) опит, сигурно щеше да прецизира твърденията си, защото щеше да е наясно, че с подобни скалъпени обвинения единствено може да стане досаден и смешен.

Но пък доста по-мъдри хора са казали, че опитът е това, което получаваш, когато не получиш това, което искаш.

Поставете оценка:




1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар