Home » Крими » Оставиха в ареста обвиненият в насилие над 18-годишната Дебора

Оставиха в ареста обвиненият в насилие над 18-годишната Дебора

Сподели новината
Обвиненият в насилие над 18-годишната Дебора Михайлова Георги Георгиев остава в ареста. Това реши състав на Районния съд в Стара Загора по отношение на искането на адвокатите на обвиняемия – Валентин Димитров и Петко Кънев за промяна на наложената му мярка за неотклонение.  

Прокурорите поискаха заседанието да бъде гледано при закрити врата, а защитниците на Георгиев заявиха, че желаят медиите да не напускат съдебната зала. Районният съд обаче уважи искането на държавното обвинение и закри делото,  тъй като „ в хода на настоящото производство е възможно да се допусне разгласяване на факти и обстоятелства от интимния живот на гражданите“, аргументира се съдията, цитиран от БТА.

Още: ДНК експертиза оневинява нападателя на Дебора, твърди защитата

Миналата седмица държавното обвинение обедини двете досъдебни производства, образувани срещу Георгиев, за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временна опасност за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче. Наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева допълни, че предстои да му бъде повдигнато обвинение и за това, че „на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си като остригал част от косата ѝ и употребил сила – удар с юмрук“.

Още: Арестуваният нападател от Стара Загора ще получи три нови обвинения

Сигналът за нападението над 18-годишното момиче е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиняемият е задържан за срок от 24 часа, като тогава е бил в условията на вече наложено наказание „пробация“ от януари т.г. за подобно престъпление. Той е освободен с постановление на Районния съд, след като съдебният състав счита, че според събраните доказателства по делото, престъплението се квалифицира като нанасяне на „лека телесна повреда“. На 31 юли Георги Георгиев беше задържан с постоянна мярка „задържане под стража“ по другото досъдебно производство за закана с убийство спрямо 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора потвърди наложената мярка за неотклонение. Случаят с насилието на момичето предизвика протести в цялата страна.

Още: „Такива работи не съм писал“: Георги Николаев пред съда за заканата за убийство

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Шофьор уби 6-годишно дете в района на село Прилеп, после го намериха мъртъв

Борова гора гори между с. Хвойна и Чудните мостове

Само глоба за пияния и без книжка, който блъсна кола и набеди сина си

ДНК експертиза оневинява нападателя на Дебора, твърди защитата

Недекларирани над 300 000 лв. хванаха митничарите на „Лесово“

Задържаха мъж, ритал полицай в монтанско село

Мъж е с опасност за живота след юмручен бой в Димитровград

Заради спиране на тока: Отложиха съдебното заседание по случая „Дебора“

Колоездач загина на равен участък в Лозенската планина

Експерт: Божков има стратегия, каква точно, ще видим

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар