Home » Свят » Руски пътнически самолет със 161 пасажери кацна аварийно в нищото

Руски пътнически самолет със 161 пасажери кацна аварийно в нищото

Сподели новината

Самолет Airbus A320 на Уралските авиолинии, извършващ полет от Сочи за Омск, кацна аварийно в района на Новосибирск, предадоха руските медии. Няма жертви.

Самолетът е кацнал в поле близо до село Каменка, Убински район. Според Министерството на извънредните ситуации на борда е имало 155 пътници (включително 23 деца) и шестима членове на екипажа, а според авиокомпанията 161 пътници и шестима членове на екипажа.

Снимки и видеозаписи от мястото на кацане също показват следи от пожар, предаде Meduza. Към момента няма яснота каква е причината за инцидента. Една от версиите е за запален двигател. От Министерството на извънредните ситуации съобщиха, че никой от пътниците не е пострадал.

Следственият комитет образува наказателно дело за нарушение на правилата за безопасност на движението и експлоатацията на въздушния транспорт (част 1 от член 263 от Наказателния кодекс на Руската федерация). Съобщава се, че причина за инцидента може да е проблем с хидравличната система.

Няма сериозно пострадали пасажери. Няколко от тях са с натъртвания, а други са поискали медицинска помощ заради високо кръвно налягане. Открита е била гореща линия за роднините на пасажерите, които искат да получат повече информация.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар