Home » България » Соломон Паси: Искаме нашият цивилизационен избор да се кодифицира в конституцията

Соломон Паси: Искаме нашият цивилизационен избор да се кодифицира в конституцията

Сподели новината

Бившият външен министър и настоящ председател на Атлантическия клуб Соломон Паси иска в новата версия на Конституцията да бъде кодифициран цивилизационният избор на България – присъединяването на България в ЕС и НАТО. Една парламентарна група – на ДПС се изказа в подкрепа на предложението ни, обяви Паси в студиото на БиТиВи.

Той очаква от конституционното мнозинство прозападно поведение, настроено към бъдещето. Паси очаква България да закрепи членството си в ЕС и НАТО в проекта за промяна на Конституцията. Управлението на една държава е много по-опасно от управлението на самолета, предупреди Соломон Паси.

По думите му в политиката, както и в медицината най-доброто лечение е превенцията и никога не е твърде рано партиите да се обърнат към нея.

Той обясни, че не предлага кой знае каква нова промяна на Конституцията, а узаконяване на постигнатите промени в държавата – присъединяването на България в ЕС и НАТО.

Паси не знае коя друга държава е решила да си променя Конституцията.

Относно падането на провеждането на референдум от проекта за промяна на Конституцията, Паси заяви, че България не е необходимо да повтаря всички глупости от всеки, който ги е направил. И даде пример, че Великобритания излязла от ЕС чрез референдум, но в момента британците си скубят косите, а магазините им остават празни и нямат работна ръка, цитира news.bg.

Поставете оценка:




1.6

Оценка 1.6 от 64 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар