Home » Свят » Сергей Лавров към ЕС: Това е нацизъм

Сергей Лавров към ЕС: Това е нацизъм

Сподели новината

Забраната за влизане на автомобили с руски регистрационни номера, която въведоха редица страни от ЕС, е нацизъм, заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Порази ме скоростта, с която европейците на практика се отказаха от цялото външно благоприличие, което си придаваха през последните години, запазвайки у себе си някакви остатъци не само от дипломация, но и от елементарна етика. Но като цяло става въпрос за проява на това, което е прието да се нарича нацизъм", каза Лавров по време 20-ото годишно заседание на международния дискусионния клуб "Владай".

"Те заявяват: "Не само президентът на Русия е виновен, виновни са всички руснаци, които са го избрали". Ето ви… чист нацизъм", допълни министърът.

В началото на миналия месец Европейската комисия издаде насоки за противодействие на опитите за заобикаляне на санкциите срещу Русия и Беларус. Според разясненията превозните средства, регистрирани в Русия, вече нямат право да преминават на територията на ЕС. Русия използва все по-сложни схеми и техники за заобикаляне на наложените мерки, посочи тогава ЕК. Русия се опитва да придобие стоките, от които нейното военно производство отчаяно се нуждае, за да продължи да води войната срещу народа на Украйна, допълни комисията.

По-рано този месец Латвия, Литва, Естония и Полша станаха първите страни, приложили забраната на Европейския съюз за влизане в страната на всички регистрирани в Русия леки автомобили – последната от поредицата санкции срещу Русия като наказание за войната ѝ срещу Украйна. Полша и балтийските държави са сред най-яростните европейски критици на Русия и президента Владимир Путин, посочва Асошиейтед прес.

България започна да прилага от днес забраната за влизане на автомобили с руска регистрация, която важи и при транзитно преминаване през страната. Ограниченията се прилагат съвместно от органите на Агенция „Митници“ и Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР. Двете институции започнаха работа по механизма веднага след публикуването на допълнителните насоки за забраната от страна на Европейския съюз (ЕС) на 12 септември т.г.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар