Home » Крими » Военнослужещи унищожиха боеприпаси, открити в различни райони на страната

Военнослужещи унищожиха боеприпаси, открити в различни райони на страната

Сподели новината

Специализиран екип от състава на 2-ра механизирана бригада беше задействан днес, 2 октомври, по сигнал за открити два 122 мм корозирали осколъчно-фугасни снаряди с повредени взриватели. Боеприпасите са намерени в землището на с. Ясеново, община Казанлък. При спазване на мерките за безопасност снарядите са транспортирани и унищожени в района на Учебен полигон „Люляк“, съобщиха от Министерството на отбраната.

Днес в района на същия полигон военнослужещи от 2-ра механизирана бригада унищожиха и 4 стари ръчни силно корозирали гранати, открити вчера при извършване на строителни дейности в необитаема къща в с. Бели бряг, област Стара Загора.

Още: Намериха стотици боеприпаси в столичния квартал „Младост“

В 16.52 ч. днес е задействан и специализиран екип от 91-ви инженерен батальон по сигнал за невзривен боеприпас, открит при изкопни работи за реконструкцията на ж.п. мрежа в индустриалната зона на ж.к. „Тракия“ в Пловдив. На място военнослужещите са установили, че това е силно корозирала ръчна граната. Боеприпасът е транспортиран за съхранение и последващо унищожаване.

В 18.42 ч. същият екип е получил задача да идентифицира и изземе метален предмет, открит при изкопни работи на бул. „Пещерско шосе“ в Пловдив. Военнослужещите от 91-ви инженерен батальон на място са установили, че това е 100 мм артилерийски снаряд с взривател и са го иззели. Двата боеприпаса, намерени в Пловдив, ще бъдат унищожени утре в безопасен район.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пациент е загинал при пожар в Държавната психиатрична болница в Ловеч

Полицията в София издирва 43-годишна жена

Хванаха дрогиран шофьор без книжка и с 9 кг наркотици на „Капитан Андреево“

Петима непълнолетни ограбиха 13-годишно момче на спирка в София

Катастрофира бус с мигранти, има пострадали

Кражба на овце в Стралджа: Ето какво стана с животните

Младеж в Кърджали обра овошката на дядо и го прати в болница

Бит от младежи: Мъж е с опасност за живота във Видинско

Младежът, задържан за убийството на Ангел, отвлякъл момиче

Прокурорският син от Перник се призна за виновен, осъдиха го на 20 месеца затвор

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар