Home » България » Важните новини във ФАКТИ на 04.10.2023 г.

Важните новини във ФАКТИ на 04.10.2023 г.

Сподели новината

Със 133 гласа „за“, 66 „против“ и 0 „въздържали се“ НС подкрепи споразумението на кабинета с протестиращите

Със 133 гласа „за“, 66 „против“ и 0 „въздържали се“ парламентът подкрепи споразумението на правителството с протестиращите от въгледобивната индустрия и енергетиците от топлоцентралите, съобщават от БНТ.

Борисов: В сегашния кабинет има министри, които са действително аматьори

Парите на държавата в момента са на дъното. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Хасково. „И затова умно Асен Василев помоли, а ние се съгласихме, да отложим бюджета след изборите”, добави той, цитиран от БТА.

Атанасова: При вот на недоверие ще подкрепим кабинета

Оттук нататък всички ние имаме ангажимент към споразумението с миньорите и енергетиците. Надявам се, че решението на НС е най-голямата гаранция за неговото изпълнение, ще бъдем стриктни към МС“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, цитирана от БГНЕС.

Теменужка Петкова, бивш енергиен министър и настоящ член на Енергийна комисия от ГЕРБ, заяви, че точките от споразумението са защитими в Брюксел.

Относно евентуалното внасяне на вот на недоверие от страна на опозицията Десислава Атанасова заяви, че ГЕРБ ще подкрепи в този момент правителството.

„Много странна е конфигурацията, в която се намира опозицията. БСП и ИТН бяха партньори, участваха в чегъртането на ГЕРБ, сега тези, които ни чегъртаха, ние трябва да спасяваме. Това е сигурно комичното в българската политика. Ние, когато правехме компромис да подкрепим кабинет с втория мандат, си дадохме сметка, че на България ѝ трябва работещо правителство“, добави Атанасова.

Борисов: През тези години, в които българите допуснаха да се чегърта ГЕРБ, парите заминаха

Добър вечер на опозиционния на ГЕРБ град, на опозицията вътре в партията. За пет избора държавата похарчи един милиард лева и ако не бях направил този компромис щяхме да похарчим още. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на представянето на кандидатите за кметове на ГЕРБ в област Хасково, съобщи novini.bg.

Тошко Йорданов: След Нова година цената на тока ще стане три пъти по-висока

„Правителството е вредно от начина, по-който се създаде. Това, което прави с тези 45 000 семейства е престъпление. Престъпление е, че вместо парите да отидат в този сектор ще бъдат откраднати. Престъпление е, че не са говорили с тях. Престъпление е, че не мислят за тях, а ги хвърлят на произвола на съдбата и ги лъжат. Престъпление е да унищожат енергийната независимост на страната“.

Кирил Петков за вота на недоверие: В този момент няма друга алтернатива на управлението на акад. Денков

Знам, че в този момент друга алтернатива на управлението на акад. Денков няма, а той се справя много добре. Това коментира съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков относно заявката на „Възраждане“ да внесат с подкрепата на „Има такъв народ“ вот на недоверие към кабинета заради политиката в сектор енергетика, предават от БТА.

ИТН ще подкрепи вота на недоверие

Цялата парламентарна група на „Има такъв народ“ (ИТН) подкрепя вота на недоверие. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

Пада блокадата на магистрала „Струма“ край Дупница

Движението по магистрала „Струма“ край Дупница ще бъде пуснато всеки момент, след като организаторите на протеста обявиха, че вдигат блокадата. Това съобщават от БНР.

Дeнков: Няма за какво да искам оставката на енергийния министър

Премиерът Николай Денков заяви, че няма за какво да иска оставката на енергийния министър на този етап.

Поставете оценка:




Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар