Home » Свят » Путин обвини НАТО за войната и каза дали Русия ще промени ядрената си доктрина

Путин обвини НАТО за войната и каза дали Русия ще промени ядрената си доктрина

Сподели новината

Руският президент Владимир Путин произнесе днес реч на годишната среща на международния дискусионен клуб "Валдай", предадоха световните новинарски агенции, цитирани от БТА.

В речта си Путин за пореден път изрази тезата си, че Русия не е започнала войната в Украйна, а се опитва да ѝ сложи край със своята "специална военна операция". Руският лидер обвини Запада, че е предизвикал войната и че е загубил връзката си с действителността.

"Историята на Запада всъщност е хроника на една безкрайната експанзия. Западното влияние в света представлява огромна военно-финансова пирамида", изтъкна Владимир Путин. Президентът увери в участниците във форума, че мисията на Русия е да "изгради нов свят".

"Трайният мир ще бъде установен само когато всички се почувстват в безопасност, когато осъзнаят, че мнението им се зачита и че в света има равновесие, когато никой вече не може да принуди другите да живеят така, както иска хегемонът", каза Путин.

Руският лидер коментира и как според него се отразява войната срещу Украйна на руската икономика. Той каза, че икономиката на Русия може да се справи с военните разходи, въпреки че е изправена пред някои предизвикателства. Според Путин всички проблеми, свързани със западните санкции срещу Москва, вече са преодолени. В отговор на въпрос на един от участниците в срещата, Путин каза, че Русия е заинтересована от развитието на нови логистични маршрути заедно с Китай, но подчерта, че сътрудничеството на Москва с Пекин не е насочено срещу трети страни.

Що се отнася до сферата на отбраната, Путин съобщи в хода на дискусията, че Русия е провела успешно изпитание на нова мощна стратегическа ракета. Става дума за крилатата ракета "Буревестник", която може да пренася ядрени бойни глави и която потенциално може да поразява цели, намиращи се на хиляди километри разстояние от мястото на изстрелването ѝ. В отговор на въпрос на руския анализатор Сергей Караганов, който се застъпва за промяна на ядрената доктрина на Русия, Путин каза: "Просто не виждам нужда от това".

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар