Home » Свят » САЩ работи по организирането на среща между Джо Байдън и Си Дзинпин

САЩ работи по организирането на среща между Джо Байдън и Си Дзинпин

Сподели новината

Белият дом работи за организирането на среща лице в лице между американския президент Джо Байдън и китайския президент Си Дзинпин следващия месец в Сан Франциско.

Екипът на Байдън работи от месеци, за да се опита да събере двамата лидери по веме на Форума за азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество, който ще се проведе в Сан Франциско от 11 до 17 ноември.

Американските служители смятат, че срещата е от съществено значение за охлаждане на страстите в отношенията между двете страни след нарасналото напрежение около Тайван.

Китайците прекъснаха междувоенните комуникации със САЩ, използвани за деескалация на конфликта, след посещението на Нанси Пелоси в Тайван през август 2022 г.

Отношенията се влошиха допълнително в началото на тази година, когато китайски балон, за който се смяташе, че използван за наблюдение, прелетя над САЩ и бе свален от американски изтребител.

Байдън и Си се срещнаха за последно през 2022 г. в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Бали.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар