Home » България » Правителственият самолет лети към Израел, за да прибере още българи

Правителственият самолет лети към Израел, за да прибере още българи

Сподели новината

По желание на граждани в Израел беше осигурен полет с чартърна компания. През последните дни стана невъзможно полетите на компаниите, които имат директни полети до Тел Авив да бъдат осъществявани. Заедно с посолството в Израел и МВнР беше осигурен чартърен полет до Тел Авив да прибере желаещите, които имат първа необходимост – жени с деца.
Това заяви транспортният министър Георги Гвоздейков пред журналисти, цитиран от novini.bg

Тази организация се е водила почти цяла нощ. Днес застрахователят на тази компания отказа да изпълни застраховката на полета. Тъй като се извършва над зона, където се води война. Ние трябваше да реагираме бързо, да осъществим полета с правителствения „Еърбъс“, който в момента лети, отбеляза още министърът.
По думите му правителственият самолет няма капацитет за места, какъвто имат нормалните самолети.

„Днес сме прибегнали към втория вариант. Ако обстановката позволява ще извършим два полета с правителствения самолет. Хората, които са на летището в момента ще бъдат прибрани в България“, отбеляза Гвоздейков.

Поставете оценка:




5

Оценка 5 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар