Home » Свят » Убит е видеооператор на Ройтерс, шестима са ранени, при израелски обстрел в Южен Ливан

Убит е видеооператор на Ройтерс, шестима са ранени, при израелски обстрел в Южен Ливан

Сподели новината

Наблюдателен пост на ливанската армия по границата с Израел е бил поразен при израелски обстрел, съобщиха трима източници от Ливан за Ройтерс, след като израелските въоръжени сили предупредиха за предполагаемо въоръжено проникване, на което са отговорили с артилерийски огън. предаде БТА.

По-късно Израел каза, че тревогата е фалшива, а жителите на село в близост до границата, които бяха инструктирани да се приберат по домовете си и да заключат вратите, бяха уведомени, че отново могат да излязат навън.

Предупреждението бе отправено за село Ханита, което се намира само на 500 метра от границата и е разположено точно срещу ливанското село Аалма Ел Чаеб.

Няколко журналисти, включително двама от Франс прес и двама от катарската телевизия Ал Джазира, са били ранени от паднали снаряди в Южен Ливан, предаде междувременно АФП, като се позова на източници от ливанските сили за сигурност.

Впоследствие агенция Ройтерс съобщи, че неин видеооператор е бил убит в района. Исам Абдала бил част от журналистически екип на Ройтерс, който предавал пряко видеосигнал от мястото.

Общо шестима журналисти са били ранени при израелския обстрел, предаде Асошиейтед прес.

Фоторепортер на агенцията е видял безжизненото тяло на Исам Абдала.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар