Home » Бизнес » Коледна хюга и спестяването за спокойствие

Коледна хюга и спестяването за спокойствие

Сподели новината

Предпразничните дни ни подсещат, че всекидневният стрес може да бъде позабравен за малко и на дневен ред да дойдат ароматите, смехът и музиката. Коледният уют ни носи неизбежно практикуване на „хюга“.

Философията „хюга“ стана известна по целия свят чрез датчаните. В повечето класации за най-щастливите хора на света Дания държи първото място. Както и да се шегуваме, че са щастливи заради високите данъци, данните са факт. Хюга е разковничето към щастието и спокойствието на датчаните.

Хюга и ежедневието

Разбирането за хюга е състоянието на хармония заради радост от простички неща, създаване на уют и споделяне. Не е чудно, че навлиза бързо в развитите страни като хюга лайфстайл, имайки предвид бързия живот, който водим. Бавността, вглеждането в мигове на уют, зеленина и вкусове – това обикновено отделяме през годината за ваканцията си.

Според хюга философията – ключът към щастието е да организираш за себе си уютно време всеки ден от живота си – наслаждаване на природа, на общуване, на покой с това, което ни радва.

Затова хюга лайфстайл вече е индустрия, която пълни домовете и ежедневието с малки красиви предмети, които носят емоция. Преди Коледните празници има повече търсене на хюга подаръци: красиви чаши за топли напитки, меки и красиви одеяла, покривки, възглавници, ароматни свещи – всякакви предмети, които носят уют. Зимата и Коледните празници ни предразполагат да спираме и да се замислим за топлина и бавност.

Финансова хюга

Хюга подходът към финансите на семейството е свързан с това да се търси спокойна и умна система, която да позволи на домакинството да спестява плавно, без да усеща трусове в ежедневието си. Да въведе без напрежение някаква редовна схема и всички да се чувстват спокойни, че правят каквото трябва за бъдещето си. Трудно се постига комфорт всеки ден, ако чувстваш несигурност във финансите си в периоди на икономически трусове и кризи.

Докато мислим за Коледни подаръци, можем да си подарим и няколко стъпки финансова хюга, за да ни е уютно и комфортно през следващите години.

Ето няколко стъпки:

Прегледайте редовните си разходи

Дали всеки от тях е необходим, за да прекарате времето уютно и приятно? Дали няма забравен някъде текущ абонамент за нещо, което не ползвате?

Определете малка сума, с която да започнете

Започнете с малко – 50 лв. или 100 лв. на месец.

Ако видите в движение, че  можете да отделяте повече, тогава  го направете. Важното е да  е плавно и да стресирате  ежедневието си.

Отделете сумата встрани веднага, като вземете приход

Психологически е важно първо да платим за спокойствието си и след това да се занимаем с другите разходи. Така слагате своите хюга приоритети за бъдещето.

Изберете си спестовен план с малки вноски за дълъг период

Увеличаването на спестяваната сума се случва чрез инвестиране за период от 5 години и повече.

Тя ще се увеличи и за една година, но с малко. Инвестирането дава своите плодове при период от 5 години и повече. Чудото на сложната лихва работи във времето.

Как изглежда един план за спокойно спестяване

Коледна хюга и спестяването за спокойствие

Безплатна финансова консултация за спестовни планове Източник

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар