Home » Свят » 30 души са отвлечени при въоръжена засада на влак в Нигерия

30 души са отвлечени при въоръжена засада на влак в Нигерия

Сподели новината

Осем души загинаха, а още 26 бяха ранени при въоръжена засада на влак в северната част на Нигерия, съобщи снощи пълномощникът на министерството на вътрешната сигурност и вътрешните работи на щата Кадуна, Самуел Аруван, цитиран от ДПА.

Според местния вестник "Лидерство" са били отвлечени 30 души, включително директорът на Нигерийската земеделска банка, Кабир Адаму.

В понеделник тежко въоръжени нападатели устроили засада на влак със стотици пътници, като повредили релсите с експлозиви и след това стреляли по влака.

Влакът е пътувал от столицата Абуджа към северозападния град Кадуна. Движението на влаковете по маршрута беше временно преустановено.

Генералният секретар на ООН, Антонио Гутериш осъди нападението, както и друга атака – летището в Кадуна, извършена малко по-рано. Гутериш изказа съболезнования на близките на жертвите, поиска освобождаването на отвлечените лица и призова извършителите да бъдат изправени пред съда.

До момента за нападението не е поела отговорност нито една групировка или организация. Нападенията и отвличанията не са рядкост в селските райони и по пътищата на най-многолюдната африканска държава с 200 милиона жители.

Някои от тези престъпления се извършват от ислямистки терористични организации като "Боко Харам", а понякога са дело на престъпни банди, предаде БТА.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар