Home » Свят » Украйна: Наказват се международни компании, работещи с Русия

Украйна: Наказват се международни компании, работещи с Русия

Сподели новината

На международни компании, които продължават да работят в Руската федерация, данъците им ще бъдат увеличени с 50% в Украйна. Върховната Рада вече прие законопроект за въвеждане на коефициент от 1,5 към ставките на корпоративния данък, данъка върху околната среда, рентите и данъка върху имуществото при облагане в Украйна на международни компании, чиито дъщерни дружества продължават да работят в Русия, предава УНИАН.

Това съобщи народният представител от фракцията "Слуга на народа", ръководител на комисията по финанси, данъчна и митническа политика на Върховната Рада на Украйна, Даниил Гетманцев, в "Телеграм".

След руската агресия в Украйна, колективният Запад наложи безпрецедентни икономически и финансови санкции, а много международни компании се оттеглиха от руския пазар доброволно, като закриха филиалите си, прекратиха участията си в съвместни дружества и проекти или спряха от продажба стоките си в Русия, но има и компании, които продължават да работят там, като процесът по напускане на руското икономическо пространство тече и в момента.

Русия от своя страна, изготви закон, който разрешава на държавата да обявява в неплатежоспособност предприятия с изцяло или частично западно участие и дяловете им да се изкупуват от местни икономически субекти или от държавата, като трябва да се запази производството и работната сила, като не е съвсем ясно как ще стане в повечето от тях, цитира news.bg.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар