Home » България » Румен Радев разговаря с румънския президент Клаус Йоханис

Румен Радев разговаря с румънския президент Клаус Йоханис

Сподели новината

Съхраняването на потенциала на транспортните коридори в Източна Европа и предприемането на мерки войната в Украйна да не доведе до хуманитарна криза в страната и съседните на ЕС региони, обсъдиха в телефонен разговор президентите на България и Румъния Румен Радев и Клаус Йоханис.

Украйна е един от най-големите износители на зърнени храни от Европа и блокирането на нейните пристанища затруднява износа, което създава риск от продоволствена криза в редица страни, бе подчертано по време на разговора.

Обща бе позицията, че страните от ЕС следва да обединят усилията си за оказване на помощ за милионите бежанци от военните действия. Недопускането на хуманитарна криза в Украйна изисква и създаването на условия за непрекъсване на хуманитарната подкрепа и на вноса на стоки от първа необходимост, бе посочено още по време на разговора.

Президентът Радев отправи покана към своя румънски колега Йоханис да посети страната ни в удобно за него време.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар