Home » Новини » Китай: Конфронтацията между блоковете застрашава световния мир

Китай: Конфронтацията между блоковете застрашава световния мир

Сподели новината

Китай: Конфронтацията между блоковете застрашава световния мир

Снимка: БГНЕС

Конфронтацията между блоковете в резултат на кризата в Украйна може да се превърне в по-голяма и по-трайна заплаха за световния мир, отколкото самата криза, заяви във вторник китайският президент Си Дзинпин пред френския си колега, съобщават държавните медии.

Китай неведнъж е призовавал европейските държави да упражняват дипломатическа автономия, вместо да се присъединяват към Съединените щати в рамките на това, което според Пекин е „манталитет на студена война“. Китай отказва да осъди Русия за нахлуването ѝ в Украйна, което Русия нарича „специална военна операция“.

Още по темата

10 май 2022 12:25

237

9 май 2022 14:40

23

5 май 2022 22:00

75

В телефонен разговор с френския президент Еманюел Макрон Си заяви, че според Китай Европа трябва да има пълен контрол върху европейската сигурност, съобщи китайската държавна телевизия.

Си Дзинпин също така изрази надежда, че Франция ще играе активна роля в насърчаването на връзките между Китай и ЕС, тъй като тя е ротационен председател на ЕС.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар