Home » Новини » Ковачев: ЕС проспа проектите за енергийна независимост

Ковачев: ЕС проспа проектите за енергийна независимост

Сподели новината

Ковачев: ЕС проспа проектите за енергийна независимост

Снимка: БГНЕС

Отвратително е в ЕС да има разнопосочни сигнали – ясно да се заяви дали се нарушават санкциите, като се плаща за газ в рубли на Русия. Трябва да се намалят бързо доставките на петрол и руски газ, ако искаме да има ефект от санкциите. Това заяви за „Твоят ден“ по NOVA NEWS евродепутатът Андрей Ковачев.

„ЕС загуби много време – „Набуку“ и „Набуку запад“ бяха проектите за енергийна независимост, но бяха проспани. Европейските държави говореха за диверсификация, но тя не се случи. Германия носи голяма вина за това“, допълни той.

Още по темата

12 май 2022 09:14

27

11 май 2022 22:45

103

Според него няма информация с какви танкери и от кои фирми ще се закупува втечнен газ. „Трябва да се кажат количествата, редовността и цената. Алтернативните източници трябва да са неруски. Купуването пак от Русия, но чрез посредници не носи различен резултат, така пак се финансират. Русия извърши хибридна операция срещу добива на шистов газ у нас“, посочи той.

По думите му има много частни компании на пазара на петрол, освен „Лукойл“, а те са могли да се подготвят за тази ситуация.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар