Home » България » Райчев: Петков играе като резервния играч на Зеленски

Райчев: Петков играе като резервния играч на Зеленски

Сподели новината

Това си е политическо вълнение, няма кризи. Имаше две неща, които можеха да съборят правителството – оръжието за Украйна и въпросът със Северна Македония, понеже имаше полярни възгледи. Поне в моите очи, и двете са преодолени. По първата тема дадоха заден, за втората ще дадат заден всеки момент. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV социологът Андрей Райчев.

„Има едни приказки, които Кирил Петков говори в чужбина – той го играе нещо като резервния играч на Зеленски. И на фона на Орбан и Качински Петков изглежда отличник. Той говори в Европа как ще предоставим оръжие на Украйна и как ще вдигнем ветото за Северна Македония, но нито дадохме оръжие на Украйна, нито ще вдигнем ветото за Македония. Политиката на двете лица му донесе успех. Кирил Петков им намери цаката на европейците – говори им това, което искат да чуят, а те знаят цялата истина и нищо не питат“, обясни Райчев.

По темата с въвеждането на еврото социологът посочи, че ако станем членове на Еврозоната, то „България ще влезе в ядрото на Европа“. Той определи като „глупост“ твърденията, че цените у нас ще скочат, ако приемем еврото.

Още по темата

3 юни 2022 18:08

262

3 юни 2022 16:38

27

2 юни 2022 22:20

347

От всички истории, това е единствената сериозна и важна история. Това е базов въпрос за България, заяви Райчев.

По думите му целта на ГЕРБ не е да свалят правителството, а да излязат от изолацията, в която се намират.

Денят, в който те ще се усмихнат, не е този, в който ще падне правителството, а този, в който ще им се обадят по телефона за мнение, смята социологът.

В заключение Андрей Райчев прогнозира, че правителството ще се задържи до септември догодина.

Според политолога Христо Панчугов усещането за криза у нас е перманентно състояние.

Той допълни, че „би било чудесно, ако сме заблудили западняците“ (по темите със Северна Македония и военната помощ за Украйна, бел. ред.), но това едва ли е станало, а по-скоро сме излъгали единствено себе си.

Опасявам, че вече никой не гледа сериозно на България, отбеляза Панчугов.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар