Home » Наука и технологии » Apple се готви да пусне нов Mac Mini

Apple се готви да пусне нов Mac Mini

Сподели новината

Новата версия на компютъра Mac mini ще замени предполагаемия преди това процесор M1 Pro с по-модерни чипове M2 и M2 Pro. Това твърди анализаторът на Bloomberg Марк Гърман.

Според експерта, Apple преди това е работила върху актуализиран Mac mini на чипа M1 Pro – компютърът трябваше да дебютира тази година, но сега проектът е отменен. Вместо това компанията ще пусне устройство, като то ще има две версии.

Те ще са с процесори от ново поколение M2 и M2 Pro. В същото време външният вид на миникомпютъра ще остане същият, убеден е експертът. Той също така уточнява, че на Mac mini, базиран на процесора M2, вече е присвоен моделен индекс J473, а версията с по-мощния чип M2 Pro е с кодово име J474.

Новият чип има хетерогенна архитектура с 8 производителни и 4 икономични ядра. Но компанията няма да използва по-старите процесори M2 Max или Ultra в семейството на Mac mini, запазвайки ги за компютрите от серията Mac Pro, допълват информацията източници от ресурс 9to5Mac.

И накрая, компютърът Mac Studio, ще бъде краткотраен модел, защото както Mac Studio, така и Mac Pro са позиционирани приблизително еднакво и също така имат една и съща целева аудитория.

Според непотвърдената информация трябва да очакваме дебюта на MacBook Pro във версии с процесори M2 Pro и M2 Max още тази есен, въпреки че моделът може да бъде отложен и за следващата година, твърдят от Bloomberg.

Поставете оценка:

1.4

Оценка 1.4 от 9 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар