Home » Спорт » Джей Вайн с втора етапна победа в Обиколката на Испания

Джей Вайн с втора етапна победа в Обиколката на Испания

Сподели новината

Австралиецът Джей Вайн показа, че се чувства прекрасно при лоши метеорологични условия и записа втора етапна победа от началото на Обиколката на Испания. След като даде най-добро време в шестия етап, който се проведе при непрестанен дъжд, колоездачът на Алпецин-Декьонинк триумфира и в днешния осми етап с дължина от 153.4 километра от Пола де Лавиана до Колау Фанкуая, където го посрещна гъста мъгла, предава sportal.bg.

Шест километра преди финала Вайн атакува мощно решителното изкачване и хвана напълно неподготвени останалите в челото на колоната. Австралиецът финишира с време от 4:05:25 часа, като изпревари с 43 секунди завършилите на второ и трето място Марк Солер (Испания/ОАЕ) и Рейн Таарамае (Естония/Интермарше).

Четвърти на 47 секунди пристигна французинът Тибо Пино (Групама-ФДЖ), а пети остана белгиецът Ремко Евенепул (Куик-Степ Алфа Винил). Евенепул, който е лидер в генералното класиране, остана на 1:20 минути от времето на Вайн и предвождаше групата на най-големите фаворити, в която бяха още Енрик Мас (Испания/Мовистар) и Примож Роглич (Словения/Йъмбо-Висма).

В генералното класиране носителят на червенето трико Евенепул има аванс от 28 секунди пред Мас и 1:01 минути пред Роглич. Вайн е на 24-то място на 6:33 минути от белгиеца.

С днешното си представяне обаче Вайн облече фланелката на точки за най-добър катерач. Той има 40 точки, а вторият Марк Солер е с 16.

Промяна имаше и в носителя на зеленото трико за най-добър спринтьор, което вече е на гърба на датчанина Мадс Педерсен от Трек-Сегафредо, който има 147 точки. Той изпревари досегашния лидер в тази класация Сам Бенет (Ирландия/Бора-Хансгрое) с пет точки.

В неделя е деветият етап от Вуелтата – 171.4 километра от Виявисиоса до Лес Праерес.

Поставете оценка:

4

Оценка 4 от 4 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар