Home » Без категория » Агуеро-Нападателят на Ман Сити ще напусне клуба в края на сезона

Агуеро-Нападателят на Ман Сити ще напусне клуба в края на сезона

Сподели новината

Серджо Агуеро ще напусне Манчестър Сити в края на сезона, когато договорът му изтече, потвърдиха от клуба.

Нападателят се присъедини към отбора на Висшата лига от Атлетико Мадрид през 2011 г. и спечели четири титли с най-висок полет, една купа на Англия и пет купи на лигата, откакто се премести в Манчестър.

31-годишният Агуеро също стана рекорден голмайстор на Сити през 2017 година.

От 257-те му гола за клуба, най-важната беше стачката му за контузия срещу Куинс Парк Рейнджърс в последния ден от сезона на Висшата лига 2011/12, финал, който запечата историческия триумф на титлата на Сити – първият им от 44 години насам изпъкнали съперници Ман Юнайтед на голова разлика.

Аржентинският национал се бори с проблеми с контузиите през последните сезони и до този момент направи само осем участия във Висшата лига – веднъж вкара гол и пет в Шампионската лига – два пъти нетиране. Той също така направи само едно участие в Купата на Карабао през този сезон, в която лидерите на Висшата лига Сити трябва да излязат срещу Тотнъм във финала на следващия месец.

Председателят на града Халдун Ал Мубарак заяви, че е поръчана статуя на Агуеро, която ще застане редом до работещите в момента в чест на бившите съотборници на 31-годишния Давид Силва и Винсент Компани.

Агуеро се обърна към социалните медии след съобщението, като написа: „Когато цикълът приключи, възникват много сензации.

„Огромното чувство на удовлетворение и гордост остава в мен, тъй като съм играл в Манчестър Сити цели десет сезона – необичайно за професионален играч в наши дни.

„Десет сезона с големи постижения, през които успях да стана най-добрият исторически голмайстор и да създам неразрушима връзка с всички, които обичат този клуб – хора, които винаги ще бъдат в сърцето ми.

Трябваше да се присъединя по време на реконструкцията през 2011 г. и с ръководството на собствениците и приноса на много играчи спечелихме място сред най-големите в света.

„Задачата да се запази тази заслужена привилегирована позиция ще остане върху другите. Що се отнася до себе си, ще продължа да давам всичко от себе си през останалата част от сезона, за да спечеля повече титли и да нося повече радост на феновете.

„Тогава ще започне нов етап с нови предизвикателства и аз съм напълно готов да се изправя срещу тях със същата страст и професионализъм, който винаги съм посвещавал да продължа да се състезавам на най-високо ниво.“

Ал Мубарак каза:

„Приносът на Серджо в Манчестър Сити през последните 10 години не може да бъде надценен.

„Неговата легенда ще бъде незаличимо в паметта на всички, които обичат Клуба и може би дори в тези, които просто обичат футбола.

„Все още не е моментът за прощални думи и речи. Все още има какво да постигнем през останалото време, което имаме със Серджо, и с нетърпение очакваме неговия принос към предизвикателствата, които ни предстоят.

„Очакваме с нетърпение възможността да се сбогуваме с Серджо в края на сезона.“

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената