Home » Мнения » Иван Бакалов: ИТН трябва да стане само мандатоносител на харесвания служебен кабинет

Иван Бакалов: ИТН трябва да стане само мандатоносител на харесвания служебен кабинет

Сподели новината

Не мислех, че е възможно, но някои из Фейсбук наистина предлагат Костов и Виденов за премиер. Още споменават името и на Ренета Инджова. Та тези ще предизвикат по-бурна реакция от Василев, ако ги предложи някоя партия. Това пише във Фейсбук профила си журналистът Иван Бакалов.

„Сега преобладаващите симпатии са към служебния министър Кирил Петков, който има позитивно излъчване, компетентност, ново лице е. И нещо много важно – не показва никаква идеологическа обремененост или обсесия, с каквато са дамгосани много претенденти за властта.

Слави Трифонов като мандатоносител трябва да го предложи, а Кирил Петков ще иска да избира сам кабинет. Или поне основните от екипа си.

„Има такъв народ“ трябва да стане само мандатоносител на харесвания служебен кабинет, който да се преобразува в редовно правителство. Ако не партията на Слави, следващия мандатоносител.

Такова правителство е възможно, само ако го подкрепят четири партии – „Има такъв народ“, „БСП, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“. Възможно е да го подкрепи и ДПС, макар другите да се гнусят от такава подкрепа. Само че не е само да правителството – всички тези изредени партии трябва да демонтират модела „Борисов“, да правят съдебна реформа и да постигнат съгласие за смяна на главния прокурор.

Изобщо, сега ще почне да се учи българинът на демокрация и политика. Досега искаше все да си назначи някой „да ни оправи“, един да командва всичко – Виденов, Костов, цар, Бойко…“, добавя той.

Facebook, Иван Бакалов

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената