Home » България » Ноев: Насърчавам честните хора в службите да говорят за извращенията, извършвани под ръководството на Бойко Борисов

Ноев: Насърчавам честните хора в службите да говорят за извращенията, извършвани под ръководството на Бойко Борисов

Сподели новината

„Имам обосновани предположения да мисля, че под ръководството на главния прокурор България е давала фалшиви имена на руските агенти за издирване на Интерпол. Българската прокуратура саботира работата по разследването на чехите по взривовете в Чехия, които вероятно са свързани по някакъв начин с България“. Това каза пред БНР Бойко Ноев, бивш министър на отбраната, български посланик в НАТО.

По думите му под ръководството на Борисов и неговия антураж специалните служби са си затваряли очите за действията на Русия. И призова: „Насърчавам честните хора в службите да не се колебаят и да говорят с новите си ръководители за извращенията и закононарушенията, извършвани от ръководствата им под ръководството на Бойко Борисов“.

„Справката на ДАНС, която ме цитира да казвам в БНР – да правя връзка между взривовете в Сопот през 2015 година с присъствието на руските агенти, е казано на 24 февруари 2019 година. По това време никой не предприема стъпки да разследва дали е вярно. Днес, след като гръмнаха историите в Чехия, българската прокуратура набързо излезе и каза, че има връзки между тези взривове. Отново умишлено представяйки на обществеността лъжлива информация, за да прикрие, не знам какво. Под външен съвет Гешев, преди това Цацаров, и Борисов прикриват дейността на руските служби в България“, допълни Ноев.

Според него на обществото се дължи отговор – дали службите са работили в защита на националните интереси и защо Борисов е приватизирал системата за национална сигурност, ликвидирал е Съвета по сигурността на Министерски съвет и „го е превърнал в лична спявка“.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената