Home » България » Осъдиха Румен Овчаров на две години затвор по делото за „Мини Бобов дол“

Осъдиха Румен Овчаров на две години затвор по делото за „Мини Бобов дол“

Сподели новината

Апелативен специализиран наказателен съд отмени присъда на Специализиран наказателен съд по НОХД № 1635/2019 г. и вместо нея постанови нова, с която призна подсъдимия Румен Овчаров за виновен в извършване на умишлена безстопанственост по чл.219 ал.4 вр. ал.3 вр. ал.2 от НК, от която са настъпило значителни щети в размер на „Мини Бобов дол“ в размер на 2 659 040,60 лв., като го оправда за разликата до 24 455 474,80 лв.

На основание чл.54 от НК на подсъдимия Овчаров е наложено наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от ДВЕ ГОДИНИ, чието изпълнение е ОТЛОЖЕНО за срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

На основание чл.37 ал.1 т.6 от НК подсъдимият Овчаров е ЛИШЕН от правото да заема държавна длъжност в органите на държавната власт за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.37 ал.1 т.7 от НК подсъдимия Овчаров е ЛИШЕН от правото да упражнява дейност свързана с пазене и управление на чуждо имущество за срок от ТРИ ГОДИНИ.

Със същата присъда подсъдимата Ана Янева е призната за невиновна и оправдана по обвинението за извършена умишлена безстопанственост по чл.219 ал.4 вр. ал.3 вр. ал.2 вр. чл.26 ал.2 от НК от която са причинени щети в размер на 28 174 082,08 лв.

Със същата присъда подсъдимият Пламен Евтимов – изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Мини Бобов дол“ е признат за виновен за извършване на умишлена безстопанственост по чл.219 ал.4 вр. ал.3 вр. ал.1 от НК и от това са последвали значителни щети за предприятието в размер на 2 681 733,30 лв., като го оправда за разликата до 29 151 145,18 лв.

На основание чл.54 от НК на подсъдимият Евтимов е наложено наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от ДВЕ ГОДИНИ, чието изпълнение е ОТЛОЖЕНО за срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

На основание чл.37 ал.1 т.6 от НК подсъдимият Евтимов е ЛИШЕН от правото да заема ръководна длъжност в държавно предприятие, корпорация и обществена организация за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.37 ал.1 т.7 от НК подсъдимия Евтимов е ЛИШЕН от правото да упражнява дейност свързана с пазене и управление на чуждо имущество за срок от ТРИ ГОДИНИ.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената