Home » България » Политолог: Ако институциите не реагират на us-санкциите, цялата нация може да падне курбан

Политолог: Ако институциите не реагират на us-санкциите, цялата нация може да падне курбан

Сподели новината

Това, което казва САЩ, е, че на България не може да се има доверие. И ако институциите не реагират с удовлетворителни отговори, може да падне курбан цялата нация, това не трябва да се случва“. Това коментира пред БНР политологът Димитър Аврамов.

„Какво следва след като българи бяха санкционирани по глобалния закон Магнитски, е много труден въпрос, защото той не и политически, а си е криминална дейност“, коментира той.


„Първият сигнал, който идва към България от страна партньор от НАТО е, че при такава структура на отношения вътре в публичните институти на България, на България не може да се има доверие.


Вторият сигнал дойде от ЕС и ЕП – у нас идва мисия, която дискутира посочените проблеми, тоест проблемът е вече вътрешно европейски и ще има конкретни въпроси към институциите у нас.


На въпрос за двамата българи от Агенцията да българите в чужбина и Манолев не са ли твърде дребни риби, Аврамов посочи, че една цяла политическа група в парламента беше обвинена в дейност, свързана с продажба на българско гражданство – и тези хора са свързани с тази група.


„От гледна точка на политиката и на политическия анализ за нас като граждани е важно, че някой е осигурявал чадър за корупция. И това се нарича политическа корупция. А това, че посочените хора от институциите се правят, че нищо не се случва, това, че от години държавата се ползва за частна полза, а не в интерес на гражданите, това кара хората да не вярват, че може да има промяна, и опитът да се изчисти държава се прави отвън“, посочи Аврамов:


„У нас има една институция, която дължи купища отговори на гражданите и това е прокуратурата. Тя трябва да покаже ефективността и какви дела е спечелила“, заяви още политологът.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената