Home » България » Прокопиев: Държавата беше приватизирана от частни интереси на малка група хора

Прокопиев: Държавата беше приватизирана от частни интереси на малка група хора

Сподели новината

Голямата подмяна е, че държавата беше приватизирана от частните интереси на малка група хора и че политиците започнаха да действат като собственици на бизнес. Не може да се каже, че този или онзи персонално е дизайнер на завладяната държава. Дизайнерите са група от политици и съзвездия от фирми около тях. Вижте къде отиват парите и ще видите кои са бенефициентите на завладяната държава.

Това заяви в ефира на Българското национално радио Иво Прокопиев, издател на “Дневник” и “Капитал”. С тези думи той отрече да е оказвал влияние върху избора на един или друг министър в кабинет на Бойко Борисов или в служебното правителство. 

Прокопиев отрече да участва в определени процеси. Острата реакция на Движението за права и свободи пък обясни с разкритията на издаваните от него медии за определени фирми, които попадат в орбитата на ДПС. 

“ДПС се опитва да направи подмяна на случилото се в България и защо държавата е в състояние на естествено разпаднали се институции и обществени отношения… Тоталитарната държава винаги трябва да има враг и в мое лице те видяха възможност да си създадат адекватен по размер враг, с когото да оправдават всяка несполука, до която това порочно управление води“, посочи Прокопиев.

Тоя бе категоричен – имената в бъдещия кабинет са важни, но въпросът, който подлежи на дискусия и на политически договор е дали ще има воля да се формира парламентарно мнозинство за промяна.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената