Home » Новини » Душана Здравкова: Най-после има воля за решителни действия срещу Гешев

Душана Здравкова: Най-после има воля за решителни действия срещу Гешев

Сподели новината

За първи път има воля за решителни действия спрямо главния прокурор.

Това заяви в ефира на Българското национално радио Душана Здравкова, бивш съдийка и „кръстница“ на ГЕРБ, цитирана от Фрог нюз, във връзка с внесеното от служебния правосъден министър искане за откриване на процедура за предсрочно прекратяване на правомощията на главния прокурор Иван Гешев.

По думите ѝ процедурата била много тежка. Тя определи като много съществен този акт на министър Стоилов.

Вчера Янаки Стоилов обяви, че внася във Висшия съдебен съвет искане за процедура за предсрочно прекратяване на правомощията на Гешев.

„Дори да се стигне до ограничаване на властта на главния прокурор, чрез промени в Конституцията, това също би било много знаково. Действието на Янаки Стоилов има много други измерения, освен чисто процедурни“, коментира още Здравкова.

Според юристката има гражданска енергия и воля да се случи тази промяна.

Както вече бе съобщено, шефът на МВР Бойко Рашков поиска от министър Стоилов да внесе предложение във ВСС за освобождаването на главния прокурор. В мотивите си, които са разписани в „дебела“ папка на 108 страници, Рашков посочва много причини за искането си.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената