Home » Новини » Основните партии обещават към 2400 лева средна заплата

Основните партии обещават към 2400 лева средна заплата

Сподели новината

Коментар: Пламен Димитров

„Кампанията беше толкова вяла, колкото и предишния път. Прочетохме това, което са написали партиите. В няколко области има позитивен заряд”. Това коментира в предаването „Карай направо” лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

„Има съгласие сред основните партии, че доходите трябва да продължат да растат. Ориентират се към края на мандата да са между 2000 и 2400 лева средна работна заплата. Като го разхвърляме за 4 години, прави около 12-13% процента растеж. Друг е въпросът как ще го постигнем. Казват, че милиардите от Европа, които ще дойдат, би трябвало да осигурят растеж на БВП. Поне 5% реален растеж на БВП е възможно. Това ще предопредели подобни нива на доходите”, коментира Димитров.

По думите му всички данни сочат, че страната ни се възстановява доста бързо.

„Доходите продължават да растат. В първото тримесечие на тази година, средната работна заплата е пораснала с 11%. Това е сериозен растеж в условията на криза. Всички показатели сочат, че вървим към икономическо стабилизиране. Няма причина да очакваме сътресения”, коментира Димитров.

По думите му вторият важен въпрос в предизборните програми е, че има 4 партии, които, най-вероятно, ще бъдат в следващия парламент, които заявяват необлагаем минимум. Третият важен въпрос е, че се отваря дебатът за пенсиите.

„Отваря се възможността през следващите 4 години да имаме изпреварващо увеличeние на пенсиите”, каза Димитров.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената